Altın Tarihi

Günün Altın Analizleri
Altın Tarihi, tarihsel olarak bilinen kayıtlara göre, Mısır egemenliği sırasında, MÖ 3200’de altın, aynı uzunluktaki külçeleri darphane cinsinden gererek para birimi olarak kullanılıyordu. Au, Latince Aurum kelimesinden gelir. Peru’da M.Ö. 2000 yılına ait altın takı kalıntıları bulundu. Hepimizin bildiği gibi Amerika kıtasındaki Aztekler ve İnkalar da altını severler. Altına değer veren eski uygarlıklarda; Yunanlıları, Persleri, Makedonları, Asurluları, Sümerleri ve Lidyalıları saymak uygundur.  M.Ö. 550’de Lidya Kralı Krezos, altın sikkeleri para (madeni para) olarak bastı ve altın sikkeler para olarak basıldıkça ticaret arttı. Şehirler zenginleşti ve dünya yeni bir refah çağına girdi.
Hepimizin bildiği gibi, İskitler ve Sarmatlar (MÖ 1000) ulusal kahramanlar için altın düğmeler yapma konusunda çok ilerlemişlerdi.
Dördüncü ve dokuzuncu yüzyıllar arasında altın kase ve vazoların en güzel örneklerini verdiler. Bu eserlerden bazıları New York’taki Morgan Koleksiyonu’nda sergileniyor. Türkler Müslüman olduktan sonra altın ürünlerinin üretimini düşürdüler. Süs olarak sadece altını kullanırlar.
Kazı yerleri: Mersin, Antakya, Niğde, Balıkesir, Kütahya, Bursa, İzmir ve çevresi.
Şu an ki altın hakkında güncel bilgiler almak için buraya tıklayınız.

Altın Tarihi

Kullanılışı

Şimdiye kadar çıkarılan tüm altının yarısından fazlası hükümetin ve merkez bankalarının elinde. Altın, kağıt para dağıtımının garantisi ve uluslararası bir ödeme aracı olarak her ülkede her zaman çok önemli olmuştur ve metal işçilerinin gözünde değerini korumaktadır. Gümüş, paladyum, bakır veya altının platin alaşımları takılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek iletkenliğe sahip altın (yalnızca gümüş ve bakırdan sonra ikinci sırada) ve kimyasal reaksiyonlara meyilli olmayan altın, esas olarak elektrik ve elektronik endüstrilerindeki bağlantıların, terminallerin, baskılı devrelerin, transistörlerin ve yarı iletken sistemlerin kaplanması için kullanılır.
İnce altın plaka, üzerine düşen kızılötesi ışınların yaklaşık% 98’ini yansıtabilir, astronot kaskının gözlerini zararlı ışınlardan koruyabilir ve yapay uydunun yüzeyinin sıcaklığı kontrol edilebilir. Büyük ofis binalarının pencerelerinde ince altın levhaların kullanılması sadece estetik amaçlı değil, aynı zamanda bu yansıtıcı yüzey, çevre ile ısı alışverişini büyük ölçüde azalttığı için. Cam benzeri madde içinde kolloid olarak dağılmış olan çok az miktarda altındır, bu da garl camına parlak kırmızı bir renk verir, ancak insanlar bunu genellikle takı ve süslemeler için kullanır. Altın Tarihi konumuzda bu kadardı daha fazla bilgi almak için web sitemizde gezinmeye devam edebilirsiniz.